Denna eviga kärlek (andakt av Charles Spurgeon)

Denna eviga kärlek (andakt av Charles Spurgeon)

”Hans ursprung är före tiden, från evighetens dagar.”

Mika 5:2

 

Herren Jesus hade sitt ursprung som representant för sitt folk inför tronen, långt innan de dök upp på tidens estrader. Det var ”från evigheten” som han skrev på avtalet med sin Fader, att han skulle betala blod för blod, lidande för lidande, vånda för vånda och död för död, å sitt folks vägnar; det var ”från evigheten” som han offrade sig själv utan ett endaste ord av klagan. Som han, från topp till tå, skulle svettas stora droppar av blod, som han skulle bli bespottad, genomborrad, hånad, söndersliten och krossad under dödens smärtor. Hans ursprung som vår Garant är från evighetens dagar.

Stanna upp, min själ, och förundras! Du har ditt ursprung i Jesu person ”från evighetens dagar”. Kristus älskade dig inte bara när du kom till världen. Han hade sin glädje i människors barn långt innan de var människors barn. Ofta tänkte han på dem; från evighet till evighet hade han fäst sin kärlek på dem.

Vad! Min själ, har han hållit på med min frälsning så länge, så kommer han också med säkerhet fullborda den. Han som från evighetens dagar har sprungit ut för att frälsa mig – skulle han förlora mig nu? Vad! Har han burit mig i sin hand, som sin dyrbara juvel, bara för att nu låta mig glida honom ur fingrarna? Utvalde han mig innan bergen blev till, innan djupets kanaler grävdes ut, för att nu förkasta mig? Omöjligt! Han skulle verkligen inte ha älskat mig så länge om det inte vore för att han var oföränderlig. Om han kunde tröttna på mig, skulle han ha varit trött på mig för länge sen. Om han inte hade älskat mig med en kärlek så djup som helvetet, eller så stark som döden, hade han övergett mig för länge sedan.

O, glädje över all annan glädje, att veta att jag är hans eviga och omistliga arvedel, given åt honom av hans Fader evigheter innan jorden fanns! Låt denna eviga kärlek vara kudden jag vilar mitt huvud på inatt!