Har du fått den Ande som är från Gud? (Andakt av Charles Spurgeon)

Har du fått den Ande som är från Gud? (Andakt av Charles Spurgeon)

”Men vi har … fått … den Ande som är från Gud, för att vi skall veta vad vi har fått av Gud.”
1 Korinthierbrevet 2:12

Käre läsare, har du fått den Ande som är från Gud, den helige Andes verk i ditt inre? Att man måste ha fått den helige Andes verk i hjärtat ses tydligt av detta faktum, att allt som gjorts av Gud Fadern och av Gud Sonen inte får något resultat för oss om inte Anden också uppenbarar dessa saker för våra själar. Vad har läran om utkorelsen för funktion för en människa innan Guds Ande kommer in i henne? Utkorelsen är bara en död bokstav i mitt medvetande fram till dess att Guds Ande kallar mig ur mörkret till hans strålande ljus. Genom att jag blivit kallad ser jag min utkorelse, och då jag vet att jag blivit kallad av Gud, vet jag att jag har blivit utvald enligt den eviga planen.

Ett förbund slöts med Herren Jesus Kristus, av hans Fader; men till vilken nytta är detta förbund för oss innan den helige Ande för dess välsignelser till och öppnar våra hjärtan så att vi kan ta emot dem? Där hänger välsignelserna på spiken – Kristus Jesus; men då vi är korta till växten kan vi inte nå dem. Guds Ande tar ner dem och överlämnar dem åt oss, och så blir de våra i verkligheten.

Förbundets välsignelser i sig själva är som mannat i himlen: för höga för att en dödlig ska nå dem, men Guds Ande öppnar himlens fönster och sprider det levande brödet kring det andliga Israels läger. Kristi fullbordade verk är som vin som lagras i fat: i vår otro kan vi varken ta eller dricka. Den helige Ande doppar vår skopa i detta dyrbara vin, och så dricker vi; men utan Anden är vi lika döda genom våra synder som om Fadern aldrig hade utvalt, och som om Sonen aldrig hade köpt oss med sitt blod. Den helige Ande är absolut nödvändig för vårt välbefinnande. Låt oss vandra i kärlek till honom och bäva vid tanken på att bedröva honom.

DelaShare on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page