Höga tankar om Kristus (andakt av Charles Spurgeon)

Höga tankar om Kristus (andakt av Charles Spurgeon)

”Hon sade: ’Jo, Herre, också hundarna äter smulorna som faller från deras herrars bord.’”
Matteus 15:27

Denna kvinna fick tröst i sitt elände genom att ha höga tankar om Kristus. Mästaren hade talat om barnens bröd. ”Nu”, hävdade hon, ”eftersom du är Mästare vid nådens bord, vet jag att du är en generös husföreståndare, och det finns garanterat ett överflöd av bröd på ditt bord. Det är ett sådant överflöd för barnen att det kommer bli smulor över att kasta åt hundarna, och barnen kommer inte fara ett dugg illa för att hundarna får äta.” Hon tänkte att han höll en sådan välsignad måltid att allt hon behövde endast skulle vara som en liten smula i jämförelse.

Men kom ihåg att det hon ville ha var att demonen skulle drivas ut ur hennes dotter. Det var en mycket stor sak för henne, men hon aktade Kristus så högt att hon sa: ”Det är ingenting för honom, det är bara en liten smula för Kristus att ge det.” Detta är den kungliga vägen som leder till din tröst. Om du bara tänker stora tankar om din synd kommer du drivas till förtvivlan; men höga tankar om Kristus kommer att flyga dig in i fridens himmel. ”Mina synder är många, men de är ingenting för Jesus att ta bort. Min skuld tynger ner mig som en jättes fot som krossar en mask, men för honom är den inte mer än ett sandkorn, eftersom han redan burit dess förbannelse i sin egen kropp på träet. Det blir bara en småsak för honom att ge mig full förlåtelse, även om det blir till en oändlig välsignelse för mig att ta emot den.”

Kvinnan öppnar sin själs mun på vid gavel och förväntar sig stora ting av Jesus, och han fyller den med sin kärlek. Käre läsare, gör du detsamma. Hon bekände vad Kristus skrev på hennes dörr, men hon fattade ett fast tag om honom, och använde till och med hans hårda ord som argument. Hon trodde stora saker om honom, och så kom hon över honom. Hon vann segern genom att tro på honom. Hennes fall är ett exempel på segrande tro, och om vi vill vinna segern som hon gjorde, måste vi ta efter hennes taktiker.