Som en ljuvlig doft (andakt av Charles Spurgeon)

Som en ljuvlig doft (andakt av Charles Spurgeon)

”Som en ljuvlig doft skall jag ta emot er.”
Hesekiel 20:41

Vår store Återlösares förtjänster är som en ljuvlig doft för den Allrahögste. Vare sig vi talar om Kristi aktiva eller passiva rättfärdighet, är doften lika ljuvlig. Det fanns en ljuvlig doft i hans aktiva liv där han hedrade Guds lag och fick varenda föreskrift att glittra som en dyrbar juvel i hans egen persons rena infattning. Likadan var också hans passiva lydnad, när han genomled hunger och törst, kyla och nakenhet – och till sist svettades stora droppar av blod i Getsemane, gav sin rygg åt dem som piskade, sina kinder åt dem som ryckte loss hans hårstrån och spikades fast på det grymma träet för att lida Guds vrede i vårt ställe – i allt detta helt undergiven, utan att klaga.

Dessa två saker är ljuvliga inför den Allrahögste; och eftersom han gjorde detta och eftersom han dog, ja, tack vare hans ställföreträdande lidande och lydnad i vårt ställe, tar Gud emot oss. Vilket värde det måste finnas i honom, som kan överträffa vår ovärdighet! Vilken ljuvlig doft som tar bort all vår illaluktande stank! Vilken renande kraft i hans blod, som tar bort sådana synder som vi begått! Och vilken ära i hans rättfärdighet, som kan få sådana oacceptabla varelser att bli mottagna i den Älskade!

Märk, du troende, hur säkert och oåterkalleligt han måste ha tagit emot oss, eftersom det är i honom! Se till så att du aldrig tvivlar på om du har blivit mottagen i Jesus. Du kan inte bli mottagen utan Kristus; men när du har tagit emot hans förtjänst, kan du inte bli utkastad igen. Trots alla dina tvivel, farhågor och synder ser Jahvés nådefulla blick aldrig mer på dig i vrede. Även om han ser synd i dig, ser han på dig genom Kristus, och ser därför inte på synden. Du är alltid godtagen i Kristus, alltid välsignad och älskad av Faderns hjärta.

Höj därför upp din röst i en sång, och när du ser rökelsen från Frälsarens förtjänst stiga upp inför tronen av safir, låt dina lovsångers rök också stiga upp.