Tron utmanas – Gospel Fokus utmanar ännu mer!

Tron utmanas – Gospel Fokus utmanar ännu mer!

Den 2-3 oktober anordnar Reformedia – Evangeliecentrerat konferensen Gospel Fokus 2015 på temat: ”Jesus är enda vägen till Gud! Hur når vi ut med det i dag?” Talare är Greg Gilbert, författare till boken ”Vad är evangeliet?” och pastor från Louisville Kentucky.

 

Den kristna tron ifrågasätts kraftfullt i dag; både utifrån och inifrån. Och det är inte perifera frågor det gäller, utan själva centrum.

 

– När vi ser hur tron på Jesus som världens Frälsare utmanas måste vi agera, säger Ola Nilsson, ordförande för insamlingsstiftelsen Reformedia – som nu tagit initiativ till konferensen Gospel Fokus den 2-3 oktober i Jönköping.

 

Huvudtalare vid konferensen är Greg Gilbert, pastor från Louisville Kentucky och författare till boken Vad är evangeliet? (Reformedia). Greg har dessutom skrivit böcker om skillnaden mellan socialt engagemang och evangelisationsarbete, och hur vi kan vara vittnen för Kristus på våra arbetsplatser.

 

Men bland förkunnarna finns också Olof Edsinger och Stefan Swärd, som båda gett ut böcker under året om centrala aspekter av Evangeliet; Olofs bok heter ”Domen – Evangeliets bortglömda dimension” och Stefans ”Inte utan Korset”.

 

Magnus Persson kommer att berätta om Uniteds resa mot en evangeliecentrerad församling, med tydlig grund i Reformationens teologi och förkunnelse. Dessutom kommer Johnny Lithell, Daniel Norén, Stefan Gustavsson, Ola Nilsson m.fl. att tala vid konferensen, som hålls i Frälsningsarméns kårlokaler centralt i Jönköping.

 

– Fredagen kommer att fokusera på vad evangeliet är, och lördagen på hur vi delar evangeliet. Fredagen bygger på bibelutläggande förkunnelse, medan lördagen kommer ta upp olika teman om hur vi delar evangeliet, berättar Ola Nilsson och fortsätter:

 

– Jag tror att vi kommer se att det finns en stor hunger efter ren evangelieförkunnelse.

 

– Nu hoppas vi på god uppslutning av deltagare – medlemmar, ledare och pastorer – till hjälp för många församlingar runt om i landet. Kom, hämta kraft och bli uppmuntrad av två hela dagar om evangeliet och dess kraft.

 

Här hittar du all info om Gospel Fokus: www.reformedia.se

Här kan du anmäla dig: www.gospelfokus.tictail.com

Anmäl dig före 7 september, så får du Reformedias nästa bok – värd ca 200 kronor – på köpet!

Konferensprogram

FREDAG
Frälsningsarmén och Williams hörna är öppen från 9.30.
Fredagen bygger på utläggning av bibeltexter som följs av samtal – ”bikupor” – där vi samtalar om: Hur lever vi efter den här sanningen i våra liv och församlingar? Hur ska den höras i vår förkunnelse – inåt och utåt?
Dagen inleds 10.00 i kyrksalen. PASS 1: 10.05-10.45 Greg Gilbert: Why the Gospel is of First Importance in the Life of Every Church – Your Church! (ENGELSKA) + 30 minuter med kaffe och samtal
PASS 2: 11.15-11.45 Stefan Gustavsson: En enda väg till en enda Gud i vår tid + 15 minuters samtal
PASS 3: 12.00-12.30 Olof Edsinger: Domen – evangeliets bortglömda dimension
+ 12.30-14.00 lunch och samtal. Lunch köper du själv i någon av alla restauranger som finns i närheten av Frälsningsarmén på väster i Jönköping
PASS 4: 14.00-14.30 Stefan Swärd: Jesu kors och den enda vägen till frälsning + 15 minuters samtal
PASS 5: 14.45-15.15 Johnny Lithell: Omvändelse, tro och lärjungaskap + 30 minuter med frukt och samtal
PASS 6: 15.45-16.30 Panelsamtal och frågor

FREDAG 19.30 KVÄLLSMÖTE MED GREG GILBERT I FRÄLSNINGSARMÉN
LÖRDAG
Frälsningsarmén och Williams hörna är öppen från 9.30.
Lördagen bygger på olika teman om hur vi delar evangeliet i vårt samhälle – följt av bikupor. I panelsamtalet deltar även några av talarna från fredagen.
Dagen inleds 10.00 i kyrksalen.
PASS 1: 10.05-11.00 Greg Gilbert: Hur gör vi både lärjungar och sociala insatser i vår utmanande tid? (TOLKAS) + 30 minuter med kaffe och samtal
PASS 2: 11.30-12.15 Magnus Persson: Så blev United mer evangeliedriven som kyrka
+ 12.15-13.45 lunch och samtal. Lunch köper du själv på väster i Jönköping.
PASS 3: 13.45-14.30 Greg Gilbert: Hur blir vi Guds rikes representanter på jobbet? (TOLKAS) + 15 minuters samtal
PASS 4: 14.45-15.30 Panelsamtal och frågor Frukt och vatten finns framställt under tiden
PASS 5: 15.30-16.00 Avslutning och sändningsförkunnelse

DelaShare on Facebook28Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page