Låt oss inte sova (andakt av Charles Spurgeon)

Låt oss inte sova (andakt av Charles Spurgeon)

”Låt oss därför inte sova som de andra”.
Första Thessalonikerbrevet 5:6

Det finns många sätt att hjälpa kristna att hålla sig vakna på. Bland annat kan jag starkt rekommendera alla kristna att samtala med varandra om Herrens vägar. När Kristen och Hoppfull gick mot den Himmelska staden, sa de till varandra: ”Låt oss hålla en god konversation så att vi inte blir sömniga här”. Kristen frågade: ”Broder, var ska vi börja?” Hoppfull svarade: ”Där Gud först började med oss.” Då sjöng Kristen denna sång:

”När heliga blir sömniga, låt dem hit komma då,
Och hör dem tala med varandra, pilgrimerna två.
På alla vis kan de få lärdom,
Hålla öppna tunga ögon.
Om heligt sällskap hålls medvetet,
De vakna hålls, det trots helvetet.”

Kristna som isolerar sig och vandrar ensamma kan mycket lätt bli sömniga. Håll sällskap med kristna, så kommer du hållas vaken av det, uppfriskad och uppmuntrad att göra snabbare framsteg på vägen till himlen. Men när du på detta sätt lever i ”ljuvlig förtrolighet” med andra på Guds vägar, var då noga med att ert samtal handlar om Herren Jesus. Låt trons öga ständigt se på honom; låt ditt hjärta vara fullt av honom; låt dina läppar tala om hans värde.

Min vän, lev nära korset, så kommer du inte somna. Ansträng dig verkligen för att få det inpräntat i dig själv vilket högt värde platsen du är på väg mot har. Om du håller i minnet att du är på väg till himlen, kommer du inte somna på vägen. Om du tänker att helvetet är bakom dig och att djävulen jagar dig, kommer du inte att söla. Skulle dråparen sova när blodshämnaren är bakom honom, och fristaden framför honom? Kommer du som är kristen att sova när pärleporten står öppen – när änglasången väntar på att du ska sjunga med – när en krona av guld står redo för ditt huvud?  Å nej, fortsätt vaka och be, i heligt sällskap, för att ni inte ska hamna i frestelse.

DelaShare on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page