Översikt

Vad är Evangeliecentrerat?

Evangeliecentrerat är en resurssida med visionen att bygga upp lekmän och ledare i Sveriges församlingar. Vi gör detta i samarbete med bl.a. The Gospel Coalition och Together for the Gospel vars arbete inspirerar oss.

Vi vill uppmuntra och undervisa denna och nästa generations kristna ledare genom att förespråka evangeliecentrerade principer som ärar Frälsaren och gör gott för dem som han gav sitt liv för.

Vi är övertygade om att en bibliskt grundad och enad mission är den enda varaktiga framtiden för församlingen. Vi vill kämpa för evangeliet om Jesus Kristus med tydlighet, medkänsla, mod och glädje – och villigt kroka arm (och hjärta) med trossyskon oberoende av samfund, etnisk eller social tillhörighet.

Vi vill bjuda in alla våra bröder och systrar att förenas med oss i ansträngningen att förnya den samtida församlingen genom det urgamla evangeliet om Kristus, så att vi i sanning talar och lever för honom, på ett sätt som kommunicerar tydligt med vår tid.

 

Vad vi vill:

CENTRERA
evangeliet om Jesus Kristus i församlingen och den kristnes liv

 

 

 

 

SAMLA
likasinnade troende som vill tjäna med evangeliet i centrum

 

 

 

 

ÖVERSÄTTA
evangeliecentrerat material till uppbyggelse och utmaning för Sveriges kristenhet

 

 

 

books-155163_640[1]UTRUSTA
församlingar, ledare och individer för att leva ett evangeliecentrerat liv

 

 

 

 

world-mapMOBILISERA
församlingar och individer att ta missionsbefallningen på allvar

 

 

 

Initiativtagare till evangeliecentrerat.se är Daniel Norén, äldste i Göteborgs Internationella Baptistkyrka och Ola Nilsson, tidigare ordförande för stiftelsen Reformedia. Hemsidan drivs i samarbete med Reformedia.