Bokrekommendation: Radikal av David Platt

RadikalDet är lätt för kristna i västvärlden att glömma bort hur Jesus ville att hans efterföljare skulle leva och hur deras nya livsstil skulle se ut. Han sa att de skulle lämna bakom sig säkerhet, pengar, bekvämlighet och till och med familj för hans skull. De skulle överge allt för evangeliet och dagligen ta sitt kors på sig… Men hur många känner du som lever så? Lever du själv så?

I Radikal utmanar David Platt oss att med ett öppet hjärta och sinne se på hur vi har manipulerat evangeliet för att det ska passa in i den livsstil och kultur vi föredrar. Han visar vad Jesus verkligen menade med att vara hans lärjunge och inbjuder oss att tro och följa Jesus helhjärtat. Och han berättar den dramatiska historien om vad som händer när en ”framgångs­rik” kyrka bestämmer sig för att ta Jesu budskap på allvar.

Slutligen inbjuder han oss att göra Det radikala experimentet – en ettårig resa mot ett överlåtet lärjungaskap. En resa som kommer att förvandla hur vi lever i den värld som är i desperat behov av de goda nyheterna som Jesus kom för att ge.

Boken kan köpas här

 

20140827_IMB_Image[1]David Platt har utnämnts till ordförande för International Missions Board, Southern Baptist Conventions missionsenhet som tjänar ca. 40 000 församlingar och över 4 800 missionärer utomlands. David har också under många år tjänat som pastor i Brook Hills-kyrkan i Birmingham, Alabama. Han har en doktorsexamen från New Orleans Baptist theological Seminary.