Ny bok: Guds stora plan – Den röda tråden genom Bibeln, av Vaughan Roberts

Ny bok: Guds stora plan – Den röda tråden genom Bibeln, av Vaughan Roberts

Hur kan vi börja läsa och förstå Bibeln som helhet?
I denna utmärkta översikt av Vaughan Roberts får vi följa Guds stora plan med den röda tråden genom Bibeln. Författaren visar hur de olika delarna i Bibeln hör samman under temat Guds rike och ger läsaren verktyg för att läsa den med tillförsikt, entusiasm och insikt. Vaughan leder oss till Bibelns kärna och stjärna, Jesus Kristus, och den frälsning som Gud erbjuder oss genom honom.

Vaughan Roberts är pastor i St Ebbe’s Church, Oxford, och leder den engelska organisationen Proclamation Trust som tränar och utrustar predikanter i bibelutläggande förkunnelse.

Här är vad några kristna ledare säger om boken:

Vaughan Roberts har skrivit denna nyttiga och lättlästa bok, som hjälper oss att förstå hur alla Bibelns böcker hänger ihop. Roberts visar hur de alla berättar en enhetlig berättelse i harmoni.
Joel MacInnes, lärare på Bibelskola Väst och äldste i Centrokyrkan, Pingst

Detta är en bok som varje kristen borde läsa och fördjupa sig i, den är även lämplig för bibelstudiegrupper.
Chris Strajnic, församlingsplanterare i Emmauskyrkan, Åkersberga

Denna bok är för den kristne vad karta och kompass är för orienteraren. Den är en värdefull resurs som hjälper dig att se Guds stora plan – att ge frälsning till oss och ära till sig själv, genom Jesus, från skapelse till ny skapelse, via korset och den tomma graven. Guds stora plan kommer inte bara att utrusta dig att bättre utforska Bibeln som en sammanhängande berättelse, den kommer också att engagera och beröra dig när du möter en man, Jesus, som är den röda tråden genom hela bibelberättelsen.
Trevor Watson, äldste i Göteborgs Internationella Baptistkyrka och lärare vid Equipped Sverige

Välskriven och pedagogisk bibelöversikt som hjälper både den erfarne och den oerfarne bibelläsaren till den värdefulla förståelse det innebär att läsa texten i sitt sammanhang. Vidare är den full av kortfattade men djupa bibliska lärdomar. En värdefull resurs för alla bibelintresserade att läsa minst en gång – den kan överraska!
Johnny Lithell, äldste i Göteborgs 8:e Baptistförsamling, Allékyrkan

 

Beställ boken på rotad.se