Jesus frälste mig från alkoholism och självmord

Jesus frälste mig från alkoholism och självmord

protected-profile-m[1]Församlingsplanterare i norra Indien

Ghendi L. arbetar med evangelisation och församlingsplantering i Indiens norra bergstrakter. Genom hans verksamhet har Herren rest upp en grupp troende som nu samlas för tillbedjan. Ghendi är gift och har fem barn.

Jag var lastbilschaufför i bergen i norra Indien och det gick bra för mig i livet. Dessvärre utvecklade jag dåliga alkoholvanor. Mitt beroende blev värre och mitt liv blev mer och mer påverkat av det. Snart krävde min kropp alkoholen mer än vanlig mat. Jag kunde inte ens svälja kokt ris på grund av de bölder jag fått av all alkohol. Enda sättet att överleva var att blanda vetemjöl med vatten och svälja det. Jag var ständigt i gräl med hustrun och barnen och jag förpestade deras liv. Till slut sa jag upp mig från jobbet och började dricka på heltid.

En dag tänkte jag ta självmord genom att hoppa från en klippa nära huset bland bergen. Jag tänkte avsluta mitt liv därför att jag orsakat så mycket skada och sårat min familj så svårt. Förutom allt det dåliga jag gjort var min fysiska hälsa också så dålig att jag bara inte tyckte att det fanns någon anledning att fortsätta leva.

På vägen till klippan satte jag på min kortvågsradio, och detta visade sig vara Guds försyn. Medan jag lyssnade på radion, talade mannen som predikade om det hopp och nya liv som finns i Kristus genom syndernas förlåtelse. Detta är det budskap som Herren använde för att rädda mitt liv, för om jag inte hade hört detta just då, hade jag hoppat från klippan.

Några år senare kom jag i kontakt med två män som var kristna. Detta var också i Guds försyn, för de kunde förklara mer saker för mig. De började besöka mig i hemmet och de lärjungatränade mig. Genom dessa två män räddade Herren min själ och nu förtröstar jag endast på Kristus för min frälsning. Jag blev döpt strax efter min omvändelse. Jag var den förste kristne i min familj och till och med i min stad, så jag började vittna för alla. Sedan dess har några människor svarat på Herrens kallelse, omvänt sig och satt tro till Kristus. Jag fortsätter med denna verksamhet i bergen nära mitt hem och Gud har rest upp en liten grupp av troende som nu samlas för tillbedjan.