Till pappa, kramar från adoptivdottern

Min historia började i Rumänien med en 19 år gammal ogift flicka som inte kunde ta hand om mig. Herren valde suveränt att jag skulle adopteras. Jag är så välsignad att en man och kvinna från USA tog detta beslut som radikalt skulle förändra mitt liv för evigt när de reste över världen och valde mig till att bli deras dotter. Fars dag till ära delar jag med mig av detta brev, som jag har skrivit till min adoptivpappa.

* * * * *

Käraste pappa

När Amerika nu stannar upp för att fira fars dag denna söndag inser jag samtidigt att denna helgdag tyvärr inte är lätt för många, därför att de har saknat starka, gudfruktiga fäder.

xisirlngsrwn02ya2bbk_submission-photo-7_299_201_901Men Herren behagade välsigna mig och låta en av de underbaraste män jag känner bli min pappa—du! Biologin säger att du inte är min riktige far, men kärleken säger någonting annat. Blodsband är det minsta som gör en familj. Gudaktig kärlek är en familjs verkliga hjärtblod. Du har älskat mig som Gud Fadern älskade mig. Många människor frågar om jag är intresserad av att träffa min “riktiga” pappa, men de menar egentligen: “Vill du träffa din biologiska pappa?”

De kommer aldrig att förstå, eller hur, pappa?!

Det var du som reste över världen för att hitta mig. Det var du som gav upp ett bekvämt liv för att ge mig ett liv. Det var du som räddade mig.

Jag var föräldralös och du valde att kalla mig din egen.

Jag var faderlös och du valde att bli min far.

Men viktigast av allt har du valt att älska mig.

Du valde att älska mig den dag du såg mig och sa: “Den flickan är min! Hon är min lilla flicka nu!” Och du har valt att älska mig varje dag sedan dess. Jag vet att jag många gånger inte har varit älskvärd, men jag är din dotter, så du har bestämt att älska mig så mycket, fastän jag inte har förtjänat det.

”Se, vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn, och det är vi också.” 1 Joh 3:1

Den största gåvan är att den himmelske Fadern utvalt mig, kallat mig sin egen och älskat mig. Du har gjort exakt samma sak. Du har varit en bild på evangeliets effekter för mig. På grund av ditt val att adoptera mig och älska mig har jag en konkret upplevelse av vad min andliga adoption är.

Du har adopterat och älskat mig, men viktigast av allt har du lärt mig evangeliet med dina ord och illustrerat det med dina handlingar, och som ett resultat kommer jag tillbringa min evighet med vår älskade Frälsare. Du är en otrolig far och jag är i högsta grad välsignad över att du är den man som Herren behagade sätta i mitt liv.

Tack för att du kom på mina balettuppvisningar när jag var en liten flicka. Tack för att du har lärjungatränat mig och lärt mig att leva gudfruktigt. Tack för att du har sett till att jag hört evangeliet regelbundet undervisat och sett det utlevt. Tack för att du låtit mig utgjuta min själ över en kopp kaffe. Tack för att du har arbetat hårt för att försörja familjen. Tack för att du har varit osjälvisk.

Tack för att du är min pappa.

Kramar

Din dotter

Chelsea Patterson är utexaminerad från Liberty University, där hon satt som första ordförande i elevrådet och där hon haft möjligheter att tala och aktivera studenterna i antiabortfrågor. Hon talar och skriver om ämnen som ligger henne varmt om hjärtat: livets okränkbarhet, adoption och hennes tro på Kristus. Hon bor och arbetar i Washington, D.C.-området.