Vittnesbörd: Gilberto Nole

profile_gilberto_n[1]Pastor Gilberto gick bort tidigt i juli 2014 efter många års trogen tjänst för Herren. Han bodde i norra Peru där han tjänade som församlingsplanterare, pastor och samfundsmissionär. Gud har använt Gilberto för att plantera många församlingar runt omkring i bergen i norra Peru. Genom Gilbertos tjänst har ca fyrtio församlingar blivit planterade.

Jag kommer ihåg när jag var ungefär tio år och mamma talade med mig om att hon hört talas om en bok som kallades Bibeln och att den talade om att Domedagen kommer att bli fruktansvärd. Efter detta var jag alltid intresserad av att finna ett exemplar av Bibeln.

Senare blev jag vän med de lokala prästerna och jag började göra sekreterarjobb åt dem. En gång hörde jag en av prästerna nämna Bibeln. Jag frågade honom vad han visste om Bibeln och sa att jag har försökt få tag på en. Prästen sa att det inte skulle vara bra för mig att läsa Bibeln; sedan tog han med mig på en krogrunda.

När jag var 22 år sa min granne att han hade en bok han ville att jag skulle lägga i hans kista när han dog. Jag frågade honom vilken bok detta var. Han talade om för mig att den kallades för Bibeln. Då berättade jag att jag hade letat efter just Bibeln! Jag frågade om jag fick läsa den och han lät mig komma hem till honom och göra detta. Några dagar senare dök han upp hemma hos mig med två exemplar av Bibeln. Jag behöll en för mig själv och gav den andra till min svärfar.

När jag väl fått tag i mitt exemplar av Bibeln började jag läsa varje dag. Jag blev helt uppslukad av den och jag slutade till och med gå ut med vännerna. När jag läste i Bibeln fann jag stället som min mor berättat för mig om. Dock var jag ännu inte kristen.

Så en dag kom jag till staden Sullana i affärer. När jag var i stan fick jag syn på en baptistkyrka och dörren var öppen; så jag beslöt mig för att gå in. När jag gick in såg jag till min stora förvåning att en vän till mig satt där. Han frågade mig vad jag gjorde här och om jag hade kommit för att bli omvänd. Jag tänkte på det ett litet tag och sa: “Ja, det är precis vad jag vill!” Så min vän hänvisade mig till pastorn, en ung man vid namn Angel C.

Angel delade Evangeliet med mig och jag omvände mig från mina synder och satte tro till Kristus. Efter detta bjöd jag Angel hem till mig för att dela Evangeliet med min familj och vänner. Detta gjorde han och fem till blev omvända. Jag tog också med honom till ett annat samhälle i närheten där ännu fler blev omvända. Vi startade utpostförsamlingar på båda ställena.

År 1974 planterade vi den församling där jag fortfarande är pastor. Vår församling har fortsatt plantera tio församlingar till; och räknat med församlingar som dessa tio i sin tur planterat, finns det nu sammanlagt 44 församlingar i vårt samfund! Jag fortsätter arbeta som pastor och tjänar även som missionär inom detta samfund i hela regionen.