Jesus frälste mig från drogmissbruk och självmord

Jesus frälste mig från drogmissbruk och självmord

profile_walid_b[1]

Walid bor i Libanon och arbetar främst med evangelisation och lärjungaskap. Han är ett frimodigt vittne för Kristus och håller på med gatuevangelisation och delar ut biblar mitt i den politiska, ekonomiska och religiösa turbulensen i Mellanöstern.

Jag föddes i Beirut, Libanon, år 1947. Mina föräldrar hörde till den grekisk-ortodoxa kyrkan, men de gick varken i kyrkan eller utövade sin religion. Jag växte upp i ett konservativt, men inte religiöst, hem. Vårt mål i livet var att utbilda oss och vinna status och rikedomar. Jag fick gå i en amerikansk skola i Beirut, men jag var en dålig elev. Jag blev kuggad i grundskolan och fick gå om flera kurser. Jag nådde high school, men kunde inte klara mig till college, så mina föräldrar skickade mig till yrkesskolan. När jag var tjugo blev jag beroende av droger, vilket började med cigaretter och marijuana.

Efter yrkesskolan åkte jag för att arbeta i Saudiarabien. Jag jobbade där i tolv år och mitt drogmissbruk blev värre. Jag träffade en amerikansk flicka som gillade mig för att jag kunde förse henne med droger. Senare hade jag en affär med en gift kvinna, vilket hennes man upptäckte, så jag fick sluta på mitt jobb och lämna Saudiarabien. Kriget skakade Libanon, så jag flyttade till USA med hjälp av min syster som redan bodde där. Till en början bodde jag med henne i Florida, men mitt missbruk blev ännu mer intensivt. Snart blev jag även självmordsbenägen. Min syster upptäckte detta, så hon sparkade ut mig. Sedan flyttade jag till Kalifornien och köpte en mexikansk restaurang i Santa Ana. Där blev jag även beroende av tunga droger; jag fick till och med en överdos i en park.

Några veckor senare köpte jag en pistol och väntade på den rätta tiden att avsluta mitt liv. På restaurangen hade jag en mexikansk kock som alltid läste Bibeln på sin kafferast. En dag följde jag med honom och frågade: “Du läser den här boken varje dag. Har du inte memorerat den än?” Han såg på mig med ett leende och sa: “Du behöver Jesus i ditt liv, ty om du dör idag, kommer du hamna i helvetet.” Detta motsatte jag mig genast och talade om för honom att jag var bättre än många andra människor. Då förklarade han för mig att det inte spelar någon roll hur god jag är, för man blir frälst av nåd. Dagarna gick, och jag tänkte på att dö och hamna i helvetet. Tanken skrämde mig.

En dag bjöd den mexikanske kocken med mig till kyrkan. Jag ville inte gå till kyrkan för jag kände till TV-evangelisterna som lurade folk på pengar. Men han insisterade på att hans kyrka var annorlunda. Jag gick till kyrkan för första gången och började gråta när jag hörde att Jesus älskade mig. Jag fick en bibel och man sa åt mig att läsa Guds Ord. Jag blev så hungrig efter Ordet att jag läste det ända till tre på natten. Jag tog fortfarande droger, men fick insikt om vilka synder jag begick. Herren visade mig att jag borde sluta ta droger. Jag brottades med detta och kände min hjälplöshet. Jag ropade ut i timmar och bad Herren hela mig om Han ville att jag skulle sluta; och precis den kvällen befriade Han mig. Halleluja! Jag slutade röka och dricka utan att någonsin besöka ett sjukhus eller använda ett nikotinplåster eller någonting! Jesus helade mig! Från den dagen och framöver bestämde jag mig för att gå i kyrkan och följa Jesus.