Den storslagna läran om evig kärlek (Charles Spurgeon)

Den storslagna läran om evig kärlek (Charles Spurgeon)

”Om någon hör min röst och öppnar dörren, ska jag gå in till honom.”
Uppenbarelseboken 3:20

Vad är din längtan denna kväll? Är det efter himmelska ting? Längtar du efter att få njuta av den storslagna läran om evig kärlek? Längtar du efter friheten som finns i den mycket nära gemenskapen med Gud? Strävar du efter att lära känna höjderna, djupen, längderna och bredderna? Då måste du dra dig nära Jesus; du måste få en klar bild av honom i hans dyrbarhet och fullkomlighet; du måste se honom i hans verk, i hans ämbeten, i hans person. Den som förstår Kristus tar emot en smörjelse från den Helige, genom vilken han vet allting. Kristus är den stora huvudnyckeln som går till alla Guds kammare; det finns inte ett enda av Guds kassavalv som inte kommer öppna sig och upplåta all sin rikedom till den själ som lever nära Jesus.

Säger ni: ”O att han bara skulle vilja bo i mitt bröst”?  ”Måtte han bara göra mitt hjärta till sin eviga boning”? Öppna dörren, kära ni, så kommer han in i era själar. Han har bultat länge, och allt med detta syfte: att få hålla måltid med dig, och du med honom. Han håller måltid med dig för att du finner huset eller hjärtat, och du med honom eftersom han kommer med maten. Han hade inte kunnat hålla måltid med dig om det inte fanns i ditt hjärta, om du inte fann huset; inte heller hade du kunnat hålla måltid med honom om han inte tog med sig föda, för ditt skafferi är tomt.

Så öppna din själs portar på vid gavel. Han ska komma med den kärlek som du längtar efter att få känna; han ska komma med den glädje som du inte kan driva in din stackars deprimerade ande i. Han ska komma med den frid som du inte har, han ska komma med sina vinkrus och söta äpplen av kärlek, och uppmuntra dig tills du inte har någon annan sjuka än den gudomliga, överväldigande kärleken. Öppna bara dörren för honom, fördriv hans fiender, ge honom nycklarna till ditt hjärta, så ska han bo där för evigt. Åh, underbara kärlek, som får en sådan gäst att bo i ett sådant hjärta!