Spurgeon-andakt: En segerkrans i förvar åt dig

Spurgeon-andakt: En segerkrans i förvar åt dig

“Nu ligger rättfärdighetens segerkrans i förvar åt mig.”

— 2 Tim 4:8

 

Tvivlare! Du har ofta sagt: “Jag är rädd för att inte komma till himlen.” Var inte rädd! Allt Guds folk kommer dit. En döende man sa en mycket fin sak: “Jag är inte rädd för att komma hem; jag har skickat alla före mig; Guds finger är på mitt dörrhandtag och jag är beredd på att han kommer in.”

“Men,” sa någon, “är du inte rädd att gå miste om ditt arv?”

“Nej,” sa han, “nej; det finns en segerkrans i himlen som ängeln Gabriel inte kunde bära, den passar bara på mitt huvud och ingen annans. Det finns en tron i himlen som aposteln Paulus inte kunde sitta på; den är gjord för mig, och jag ska få den.” Vilken lycklig tanke för dig som är kristen! Ditt arv är i säkert förvar; “alltså finns en sabbatsvila kvar.”

“Men kan jag inte gå miste om den?” Nej, den ingår. Om jag är ett Guds barn kommer jag inte förlora den. Den är min lika säkert som om jag redan var där. Kom med mig, troende, och låt oss sitta på toppen av berget Nebo, och blicka över det goda landet Kanaan. Ser du den lilla dödens flod som gnistrar i solen, och på andra sidan, ser du den eviga stadens tornspiror? Kan du se det ljuvliga landet och alla dess glada invånare? Då ska du veta, att om du kunde flyga över, skulle du få se att det stod skrivet på många av husen: “Det här är till denne; reserverad endast för honom. Han ska tas upp för att leva för evigt med Gud.”

Stackars tvivlare, se på det fagra arvet; det är ditt. Om du tror på Herren Jesus, om du har omvänt dig från synden, om du blivit förnyad i hjärtat, är du en av Herrens folk,och det finns en plats reserverad åt dig, en segerkrans i förvar åt dig, en harpa särskilt för dig. Ingen annan ska få din del, den är reserverad i himlen åt dig och du ska få den inom kort, för det kommer inte finnas några tomma troner när alla de utvalda blivit insamlade.