Vittnesbörd av Gennady Mikhailov

Vittnesbörd av Gennady Mikhailov

profile_gennady_m[1]Irkutsk, Sibirien – Församlingsplanterare/Pastor

Gennady Mikhailov bor och tjänar i Irkutskregionen i Sibirien. Gennady arbetar flitigt med evangelisation och församlingsplantering tillsammans med andra pastorer i de många omkringliggande byarna och städerna. Han är också pastor i en underbar församling i staden Irkutsk. HeartCry började stödja Gennady i april 2012.

 

Vittnesbörd

Jag föddes i en icke-troende familj där rysk-ortodoxa traditioner och helgdagar firades, men där Gud aldrig blev tillbedd på ett sätt som Skriften föreskriver. Gud började tala till mig först 1986 när jag började ett nytt jobb på ett ställe där en troende arbetade. Detta gav mig möjlighet att bli mer bekant med Bibelns undervisning. Jag började läsa en del andlig litteratur, tillsammans med Nya Testamentet, och jag ställde många frågor till de troende jag kom i kontakt med. Jag var intresserad av att tala om Gud och allting som handlade om Honom. Ibland besökte jag en baptistförsamling i Irkutsk.

Trots mitt nya intresse av att lära mig om Gud, kände jag Honom inte. Jag fortsatte leva gudlöst. Jag var gitarrist i ett rockband och gillade denna livsstil. Jag syndade och njöt av detta även om jag insåg klart och tydligt att ett sådant liv misshagar Gud och att jag inte borde leva på det sättet. Jag var nära att skiljas från min hustru trots att vi redan hade två barn. Jag var extremt grälsjuk och högmodig. Mitt högmodiga hjärta var ett hinder i mitt liv som skapade många problem. Detta gjorde omständigheter mycket olyckliga.

En kväll grep Gud in genom Sin nåd, på ett särskilt sätt. Jag kommer ihåg det mycket tydligt. Jag kom hem från att ha repat med bandet. Jag var full och hade ett stort gräl med min fru. Jag låste in mig i köket och åt min middag ensam. På väggen framför mig fanns en liten almanacka med bibelverser och korta kommentarer för varje dag. Det var en gåva från några kristna. Jag glömde ofta att hålla den uppdaterad i flera veckor åt gången, och märkte att den var utdaterad just då. Jag gick upp från matbordet för att ta bort några av de gamla bladen, men en vers från Jesaja 48:18 fångade min uppmärksamhet: “O, att du hade lyssnat på mina bud! Då skulle frid flyta till dig som en ström och din rätt som havets vågor.” Gud talade till mig genom denna vers. Jag läste om texten flera gånger och den gav alltid genklang någonstans i mitt sinne. Det var inte en tydligt hörbar röst, snarare kom den någonstans från insidan. Jag förstod då att det var Gud som kallade mig, och för första gången i mitt liv knäböjde jag och bad Gud förändra mitt liv och hjärta. Han bröt mig från mitt begär efter synden och förde mig till omvändelse inför Honom.

Jag vaknade nästa morgon med huvudvärk på grund av alkoholen, men jag mindes tydligt kvällen innan och bönen. Dessutom upptäckte jag direkt att någonting ändrats inom mig. Mitt samvete talade till mig mycket högre. Jag kunde inte längre tolerera de saker jag lätt hade kunnat göra och säga dagen innan. På något sätt slutade jag omedelbart med att svära. Jag försonades med min hustru och började längta efter söndagen så att jag kunde gå och träffa andra troende. Mitt liv började ändras drastiskt. Jag lämnade bandet och övergav musikkarriären. Nu är jag en helt annan människa!

 

Kallelse till tjänsten

Jag döptes år 1990 och blev medlem i en församling i Irkutsk. Gud fortsatte verka i mig och år 1998 blev jag insatt som diakon i denna församling. Vid den tiden predikade jag redan ibland från predikstolen och deltog på missionsresor och evangelisationssatsningar runt om i Sibirien och Irkutskregionen.

År 2000 gick jag färdigt en bibelskola och vår församling påbörjade en ny församlingsplantering i en annan del av staden. Jag höll på och arbetade med denna församling från allra första början och blev utsedd till pastor år 2004.

Jag ser tillbaka med tacksamhet på hur Gud lett mig i livet. Jag är tacksam för all glädje och sorg, framgång och motgång. Nu är jag full av en längtan efter att tjäna vår Herre med hela mitt hjärta.